Hwa-Rang International Takwon-do Federation
ENGLISH VERSION (anglická verze stránek) Dnes je pátek, 19. dubna 2024
nepřihlášený uživatel — registrace
MENU
WEB
Poslední aktualizace:
07. 09. 2022   10:46

Taekwon-do ITF

 
  Zkoušky 12.2.2015 22. 02. 2015  

Zkoušky na technický stupeň kup.

Dne 12. 2. 2015 proběhly v Týnci nad Sázavou v tělocvičně ZŠ Komenského zkoušky na vyšší technický stupeň (pásek) pro členy našeho oddílu Škola Taekwon-do Hwa-Rang. Zkoušejícím byl první viceprezident ITF (mezinárodní federace Taekwon-do ITF), předseda vzdělávací a technické komise ITF a hlavní mezinárodní instruktor pro Českou republiku velmistr Prof. Hwang Ho-yong (9. dan).

Po složení slibu taekwondo nejdříve začaly zkoušky nejnižších technických stupňů 10.kup (bílý pásek), pak následovaly krok za krokem i další technické stupně. Posledním cvičícím byl Michael Salátek s 5.kupem (zelenomodrý pásek).

Na zkouškách každý přezkušovaný nejdříve předvede určené technické sestavy. U vyšších technických stupňů se předvádějí ještě řízené souboje TKD. Na zkouškách, stejně jako na soutěžích, se hodnotí technická vyspělost, síla, stabilita, kontrola dechu, rytmus atd., následně se udělují body v rozmezí 60 až 69 bodů. Při dosažení 70 bodů a více je udělen jeden technický stupeň navíc.

Všichni svůj úkol zvládli na výbornou a dosažené body, které udělil jednotlivcům velmistr Hwang, ukázaly velmi dobrou připravenost členů oddílu Hwa-Rang na zkoušky. Na závěr Míša Salátek, již podruhé za sebou, překonal hranici 70ti bodů a získal tak místo 4.kupu (modrého pásku) hned 3.kup (modročervený pásek).

Všem gratulujeme ke složené zkoušce a trenérskému týmu za čas a kvalitní přípravu, kterou věnují členům našeho oddílu.

Trenérský tým:

Jaroslav Vomáčka IV.Dan

Věra Vomáčková IV.Dan

Blanka Hrubá I.Dan

autor: Jarda 
zpět na seznam aktualit
Přihlášení
Přihlašovací jméno:
Heslo:

Registrace

Potíže?

Zapomenuté heslo?


Taekwon-do ITF  ·  Hwa-Rang  ·  Praha  ·  Týnec nad Sázavou