Hwa-Rang International Takwon-do Federation
ENGLISH VERSION (anglická verze stránek) Dnes je pátek, 29. března 2024
nepřihlášený uživatel — registrace
MENU
WEB
Poslední aktualizace:
07. 09. 2022   10:46

Taekwon-do ITF

 
  MISTROVSTVÍ EVROPY 2016 01. 05. 2016  

MISTROVSTVÍ EVROPY V TAEKWON-DO ITF

11. – 17. 4. 2016 Soluň Řecko

22. juniorské, 31. seniorské, 8. veteránské a 6. žákovské ME

Členky našeho oddílu, které jsou v české reprezentaci, se po několikerém soustředění nominovaly na ME v Řecku. Juniorka Pavla Hvězdová získala nominaci v matsogi -58kg (sportovní boj) + tým, Veronika Kokášová tki (speciální přerážecí techniky), matsogi -75kg + tým, Věra Vomáčková tul (sestavy) IV. Dan, wirok (silové přerážecí techniky) + tým.

Všichni tři spolu s ostatními 41závodníky české národní reprezentace odcestovali v pondělí ráno z letiště Václava Havla. S jedním přestupem v Bělehradu se konečně dostali na Soluňské letiště, kde už na ně čekal autobus, který je odvezl do již známého hotelu Capsis. Po registraci a vážení se konečně dostala výprava na vysněné pokoje.

Úterý a středa byly ještě volné dny a tak se lehce trénovalo u Soluňského přístavu. Ve středu večer přinesli trenéři k nahlédnutí rozlosování v kategoriích. Někteří měli větší, jiní menší radost ze svých „pavouků“. Po krátké poradě se svými trenéry se šlo spát.

Napětí stoupalo. Už ve čtvrtek ráno se technickými sestavami naplno rozjel evropský šampionát v řecké Soluni. Česká reprezentace se chystala bojovat zhruba se sedmi sty taekwondisty z 31 států v dobré formě.

Začínalo se v individuálních sestavách, kde se jako první představila Věra Vomáčková. Její kategorie byla zahájena o hodinu dříve, než bylo původně v plánu a také na úplně jiném ringu, než měla závodit. Naštěstí již byla převlečena a připravena v hale a tak jen seběhla na svůj ring. Nebyl ani čas na velkou nervozitu. Snad i právě proto se jí splnilo něco krásného a vybojovala v sestavách IV. Danu zlatou medaili.

Další v pořadí začala své soutěžní klání Pavla Hvězdová v týmových sestavách. To je jedna z nejtěžších disciplín. Cvičí 5lidí najednou s choreografií a sebemenší chyba kohokoli může být a většinou je osudná. Bohužel si juniorky letos tuto chybu vybraly hned v prvním kole a cesta za medailí skončila. Náladu si spravily alespoň v neděli v týmovém boji, kde si spolu s naší Pavlou udolaly bronzovou medaili.

V pátek a v sobotu byly na pořadu všechny váhové kategorie ve sportovním boji. Představila se i naše děvčata Pavla a Veronika. Bohužel ani jedna nestačila na své soupeřky a v této disciplíně skončily bez medaile.

Poslední nedělní den byl velice úspěšný pro Veroniku Kokášovou, která nejprve ve speciálních přerážecích technikách s přehledem překonala nominační techniku a pak doskákala zbylé čtyři techniky bez sebemenšího zaváhání a zlato už jí nikdo vzít nemohl. Tečkou v nedělním klání bylo silové přerážení týmů. Věra Vomáčková a Veronika Kokášová spolu s ostatními členkami týmu zabojovaly a dobouchaly se až ke stříbrné medaili.

Na tomto ME Česká národní reprezentace posbírala celkem 14zlatých, 13stříbrných a 14bronzových medailí. V pořadí států si naše výprava polepšila o jednu příčku oproti loňskému roku. Letos jsme zůstali těsně pod stupni vítězů za pořádajícím Řeckem. Ti měli počet zlatých medailí stejný, ale byli úspěšnější ve stříbrech. V samostatném pořadí seniorů a juniorů čeští bojovníci brali třetí místa. Veteráni dokonce byli nejúspěšnější.

Našim třem děvčatům patří velká gratulace a poděkování za skvělou reprezentaci státu i našeho oddílu TKD HWA-RANG.

autor: Jarda 
zpět na seznam aktualit
Přihlášení
Přihlašovací jméno:
Heslo:

Registrace

Potíže?

Zapomenuté heslo?


Taekwon-do ITF  ·  Hwa-Rang  ·  Praha  ·  Týnec nad Sázavou