Hwa-Rang International Takwon-do Federation
ENGLISH VERSION (anglická verze stránek) Dnes je pátek, 29. března 2024
nepřihlášený uživatel — registrace
MENU
WEB
Poslední aktualizace:
07. 09. 2022   10:46

Taekwon-do ITF

 
  MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY 2016 19. 11. 2016  

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V TAEKWON-DO ITF 2016

V Brně v městské sportovní hale Vodova, proběhlo ve dnech 12. – 13. listopadu 2016 MČR v Taekwon-do ITF.

Přihlášeno bylo 491 závodníků z 28 škol. Naše výprava dorazila s 11 závodníky.

Sobotní závodní den začal nejprve juniory. Tam jsme měli dva závodníky. Honzu Belovického a Pavlu Hvězdovou. Honza nastoupil ve třech disciplínách – v technických sestavách, sportovním boji a speciálních technikách. Ve sportovním boji, disciplíně kde teprve sbírá zkušenosti, se Honzovi podařilo v kategorii do 51kg dostat až do finále a nakonec získat stříbrnou medaili.

Pavla Hvězdová byla nominována ve dvou disciplínách – v technických sestavách a silovém přerážení. Sebevědomým výkonem, který se kolo od kola zlepšoval, postoupila Pavla až do semifinále. Nakonec se mohla pyšnit bronzovou medailí.

Po obědě se konečně dočkali i žáci. Začalo se tradičně sestavami. Kategorie byly velmi slušně obsazené. Na ringu č. 1 se dařilo Elišce Vedrové a Veronice Havlíčkové. Ve velmi nabité kategorii žákyň 4. – 3. kup (modrý a modročervený pásek) 31 závodnic, se obě naše děvčata probojovala až na bronzové příčky a to Elišce do finále stačil pouze jeden hlas. Prohrála 3:2. Nejvíce úspěšný byl tentokrát Marek Cholenský mezi žáky 5. – 6. kup (zelený a zelenomodrý pásky). Dětí v této skupině bylo tolik, že se musely rozdělit na dva ringy. Marek cvičil moc hezky od první sestavy. Úspěšně prošel až do finále, ani tam nezaváhal a zaslouženě vyhrál první místo.

Elišku Vedrovou čekala ještě jedna disciplína. Sportovní boj do 44kg. Do boje šla s velkým srdcem a prošla až do semifinále. V boji o postup do finále se skóre stále otáčelo do poslední vteřinky. Naneštěstí Eliška v úplném závěru boje špatně došlápla a pohmoždila si koleno a nemohla tak zvrátit konec zápasu ve svůj prospěch a obsadila třetí místo.

Děti si mohly konečně oddychnout, převzít medaile a vyrazit na cestu domů.

Seniorské klání začalo v neděli ráno. V této věkové kategorii jsme byly za náš oddíl dvě závodnice, já a Veronika Kokášová. Obě jsme byly nominované ve sportovním boji v kategorii nad 69kg. Naštěstí jsme byly nasazené v pavouku na opačných stranách a tak jsme se mohly potkat až ve finále. Obě jsme v základních kolech zabojovaly a nakonec se proti sobě opět ve finále postavily. Ač je Koki velmi šikovná závodnice, bohužel zatím nemá ty zkušenosti, které by jí dopomohly k vítězství a tak si tentokrát musela převzít medaili stříbrnou. Pevně však věřím, že na příštím MČR to už bude medaile zlatá.

Koki si mohla spravit chuť při její nejlepší disciplíně, na speciálních přerážecích technikách. Podařilo se jí dát všechny techniky a musela se tak rozeskakovat s ještě jednou závodnicí. První vybranou techniku skočila obě děvčata. Vylosovala se tedy další a tu se bohužel Kokině nepodařilo úspěšně překonat. Získala už v pořadí druhou stříbrnou medaili. Předvedla krásný výkon a hlavně stále dokazuje, že jí to skáče :-)

Ze závodů jsme si odvezli spoustu krásných zážitků, ale hlavně nám to přineslo ponaučení do dalšího cvičení. Nyní záleží jen na nás samotných, jak využijeme toho, co nám dopomohlo k výhrám nad našimi soupeři, a poučíme se z chyb.

Seznam našich závodníků: Cholenský Petr, Cholenská Anna, Cholenský Marek, Havlíčková Veronika, Vedrová Eliška, Havlíčková Tereza, Fišer Tomáš, Belovický Jan, Hvězdová Pavla, Kokášová Veronika, Vomáčková Věra

Děkuji všem především za nasazení a medailistům moc, moc gratuluji:-)

Věra Vomáčková

autor: Jarda 
zpět na seznam aktualit
Přihlášení
Přihlašovací jméno:
Heslo:

Registrace

Potíže?

Zapomenuté heslo?


Taekwon-do ITF  ·  Hwa-Rang  ·  Praha  ·  Týnec nad Sázavou