Hwa-Rang International Takwon-do Federation
ENGLISH VERSION (anglická verze stránek) Dnes je pátek, 29. března 2024
nepřihlášený uživatel — registrace
MENU
WEB
Poslední aktualizace:
07. 09. 2022   10:46

Taekwon-do ITF

 
  Třeboň Open 2014 a Pohár školy Ge - Baek Bělá pod Bezdězem 17. 12. 2014  

V prosinci 2014 se naše škola zúčastnila dvou soutěží. Třeboň Open 2014 v Třeboni a Poháru školy Ge-Baek v Bělé pod Bezdězem.

Ráda bych v úvodu poděkovala všem závodníkům školy Hwa-Rang za skvělou reprezentaci našeho oddílu. Z obou soutěží si naše děti přivezly velký počet medailí.

I když jedeme na soutěž vyhrát, ne vždy se to povede. To ovšem neznehodnocuje úsilí a snahu těch, kterým se to nepovedlo. Někdy se stane, že nemáte svůj den, jste nervózní, máte strach nebo je soupeř/ka zkrátka v danou chvíli lepší. Je správné se snažit překonat některou z těchto překážek a vytrvat. Nejde jen o to vyhrát medaili, není to jen o závodění. Je to obrovská zkouška i do života. Každé dítě, které překoná svůj strach a vstoupí na tatami před rozhodčí, je pro mě vítěz. Moc vám všem fandím.

Ráda bych uvedla jeden příklad z Třeboň Open 2014. Honzík Belovický nikdy nesoutěžil v disciplíně speciální techniky. Na tréninku si čtrnáct dní před závodem párkrát vyzkoušel skočit speciální techniky ve kterých se soutěží. Na závodní výšky ještě nedosáhl, ale stejně se rozhodl to na soutěži zkusit. Byl hodně moc nervózní a do poslední chvilky se rozhodoval, zda do toho jít nebo ne. Myslím, že chtěl udělat radost hlavně rodičům a to se mu určitě povedlo. Po urputném boji při rozeskakování s několika soupeři nakonec získal bronz. I kdyby nezískal žádnou medaili, předvedl odvahu soutěžit v neznámé disciplíně.

A ještě jedno pozastavení. V Bělé pod Bezdězem nás velmi mile překvapilo cvičení některých našich závodníků, kterým se předešlé starty na minulých soutěžích nevydařily. Jsou to Péťa Salátek, Honzík Kmošek, Péťa Cholenský a Lukáš Hak. Cvičili senzačně.

I když jsem v článku uvedla některé příklady, nerada někoho vyzdvihuji. Jen jsem chtěla dát všem najevo, že nic není nemožné.

Na závěr mé velké díky rodičům a prarodičům za velkou podporu a pomoc.

Pohár školy Ge-Baek - Bělá pod Bezdězem

disciplína tul (technické sestavy):

Anička Cholenská - 3.místo

Eliška Vedrová – 1.místo

Tomáš Fišer – 2.místo

Salátek Míša – 1.místo

Salátek Péťa – 1.místo

Honzík Kmošek – 2.místo

Marek Cholenský – 3.místo

Lukáš Hak – 3.místo

Péťa Cholenský – 2.místo

Láďa Hak – 1.místo

Adam Jerhot – 3.místo

autor: Jarda 
zpět na seznam aktualit
Přihlášení
Přihlašovací jméno:
Heslo:

Registrace

Potíže?

Zapomenuté heslo?


Taekwon-do ITF  ·  Hwa-Rang  ·  Praha  ·  Týnec nad Sázavou